Loading Laddar...
 

Motorcykel

MC säsong 2019.

TYVÄRR ÄR PLATSERNA FÖR SÄSSONG 2019 SLUT.  I höst kan du anmäla dig till mc säsong 2020.

UTBILDNING BÅDE I KARLSKRONA O RONNEBY!

Alla elever måste till Ronneby för manöverprov då Karlskrona saknar bana. Karlskrona-elever genomför körningen i trafik i Karlskrona. Önskar du hela utbildningen i Ronneby kan vi lösa det. Vi har utbildning på båda orterna.

Tider som erbjuds är dagtid. I Karlskrona börjar första lektionen kl 7:30 och sista startar 16:30. I Kallinge börjar första lektionen kl 8:00 och sista startar 15:15. Lektionerna är 70 min långa.  

MC-kort i början av säsongen

Vi lägger upp en plan för ditt mc-kort. Planen är att du ska ha kortet före midsommar. Önskar du ta efter denna period så får du vända dig till annan utbildare. Om vädret tillåter så startar vi sista veckan i marsl och kör fullt fram till midsommar. Anmäl dig i god tid, mc-läraren kommer kontakta dig och lägga upp en plan med dig innan körningen startar. Vi tar ej in fler elever än vi klarar av att utbilda.

 

A2, mellanstor MC, från 18 år

Vi utbildar även på A2. A2 innebär en begränsning max 35 kW och max 0,2 kW/kg. Är Ni 18 år så kan man köra upp för A2 med begränsning. Vid 24 års ålder så kan man få ta A utan begränsning.

Om du haft A2 i minst 2 år så kan du redan vid 20 års ålder ta A. Då krävs endast ett nytt körprov.

A, Tung MC, från 24 år

Vi erbjuder utbildning på tung MC som kräver A-behörighet. Du måste vara 24 år för att få ta tung mc, A.

Manöverprov i Kallinge

Manöverprovet innebär kraftiga inbromsningar från 50 ,70 och 90 km/h. Du kommer även få köra slalom, krypköra och väja undan hinder. Det finns inte någon manöverbana i Karlskrona Kommun så för Karlskrona-elever blir vissa lektioner i Kallinge, Ronneby. För att få kostnadseffektiv utbildning så tar du dig själv ner till Kallinge de lektioner som vi kör manöverbana.

För vägbeskrivning klicka HÄR.

 

MC-kläder

Du får låna mc-kläder utan extra kostnad. Det finns allt utom stövlar. Det är krav på att all utrustning är avsedd för mc-bruk så du måste skaffa dig mc-stövlar el mc-känga. Utrustning finns i storlekar XS till XXL. Om du behöver minsta el största storleken så är det bäst att komma o prova innan för finns ej utrustning som passar dig så måste du själv ordna egna kläder. Föra att ta svett så vill vi att ni använder något tunt under t ex underställ. Detta håller kläderna fräscha. Hjälmhuva lånar du utan extra kostnad.